Wij stellen jullie voor...

Oktober - November 2023

'Lotgenoten samenbrengen geeft mij voldoening'

Ann Mestdagh

Ann Mestdagh!!

Vandaag vertellen we het verhaal van Ann Mestdagh, ze is samen met Geert Desmet die onze ere-voorzitter is. Ann heeft ook 2 zonen Jens en Stijn, en is ondertussen ook al grootmoeder geworden. Ze vertoeft in Ingelmunster en is 60 lengtes jong.


Ann is al een 20 jaar lid van avi, vroeger kon ze haar energie kwijt bij de D-groep maar door omstandigheden lukt dit niet meer en werd er met een aantal oud-lopers beslist om op woensdag een wandelgroepje binnen avi te starten.


Gelukkig kent Ann Ingelmunster van binnen en van buiten daardoor kan zij iedere woensdag een leuk toertje uitstippelen,  ze vindt het dan ook geen moeite om de groep op sleeptouw te nemen en hoopt dat de leden die mee gaan zich ook voldaan voelen na hun uurtje te stappen. Je kan Ann ook wel omschrijven als een gepassioneerde, gemotiveerde trainster die graag lotgenoten samen brengt. Welke 3 woorden omschrijven Ann nu het beste? Actief, er voor iedereen zijn en inschikkelijk. 


Waar ze het meest trots op is op sportief vlak, is eigenlijk geen moeilijke vraag voor Ann. In 2002 nam ze deel aan start to run en zo heeft ze Avi leren kennen . Ook haar zoon Stijn vond de weg naar de loopsport en deelde dezelfde passie met mama. Ann vond direct haar klik in de atletieksport en vond de sfeer opperbest. 


Om af te sluiten wil Ann iedereen een goede gezondheid wensen en dat Avi nog lang mag bestaan zodat iedereen hetzelfde gevoel zoals haar mag beleven binnen de sportvereniging.


Voor wie zin heeft om mee te wandelen op woensdag van 18u-19u, kom gerust af en vervolledig ons wandelgroepje. Spreek Ann gerust aan als je vragen zou hebben hierover.Annelies Vanoutrive!!

Augustus -September 2023

'Samen met Matteo sporten maakt het voor mij super!'

Annelies Vanoutrive

Annelies is 43 jaar woont te Wielsbeke, is getouwd met Nelson Moerman en mama van Matteo. Ze werkt als boekhoudster en loopt bij de D-groep onderleiding van trainster Claudia.


Welke 3 woorden omschrijven Annelies het beste volgens haar? Deze vraag vond ze moeilijk, maar wat dacht je van enthousiast, positief en sportief!


Annelies was eigenlijk niet zo sportief als kind, ze deed ooit anderhalf jaar judo maar hier bleef het bij.  Als twintiger is ze beginnen fietsen samen met Nelson en enkele vrienden, mountainbiken in de winter en met de koersfiets in de zomer. Daarnaast kon je haar regelmatig met haar schoonzus zien een toertje van 5 km lopen.


Als atleet op zicht kan ze genieten van het sociale aspect om samen te lopen, Annelies kan ook afzien en haar hoofd leegmaken en dat doet haar wel deugd. Bij het fietsen kan ze op haar eentje vechten op haar eigen tempo tegen een berg, want ze is wel fan van beklimmingen.


Als voorbeeld in de sportwereld neemt ze Kim Gevaert en Tia Hellebaut, ze vond het mooie atleten om naar te kijken. Ook Fabian Cancellara was voor haar een voorbeeld, door zijn gedrevenheid was dit een mooie sporter maar toch bleef hij heel sereen.


Waarom Annelies begonnnen is met atletiek is eigenlijk niet zo moeilijk, Matteo! Matteo zocht een loopclub en via Tracy en Alain kwamen ze bij avi terecht, aanvankelijk liep ze zelf niet mee. Alain gaf me het duwtje in de rug, op het eerste moment was ik wat onzeker door ik vroeger moest stoppen met lopen met mijn rughernia, maar gelukkig lukt dit (voorlopig) vrij goed.


Het leukste binnen avi is de familie sfeer, de gedrevenheid, het enthousiasme en de toptrainers! Wat ik ook super vind is dat Matteo en ik samen kunnen sporten, elk op ons eigen niveau. In de toekomst zou ik eigenlijk graag eens meelopen met de C-groep, alhoewel ik het een leuke bende vind bij de D'tjes. Opnieuw beginnen fietsen zou ik ook nog willen doen (sinds Matteo zijn geboorte komt de koersfiets nauwelijks nog buiten).


Als supporter is het altijd leuk om je te zien stralen tijdens de volkscrossen, wat maakt dit voor jou zo plezant? samen met Matteo lopen en het sporten zelf, de sfeer en de enthousiaste supports van avi. 


Tot slot is Annelies het meest trots op haar 6 daagse fiestocht naar Lourdes en haar 10 daagse fietstocht naar Rome waaronder de ze Stelvio beklom. Ze deed dit samen met 10 fietsvrienden waaronder Alain (trainer A-groep). Ook kon ze nog de halve marmotte (Glandon + Alpe d'Heuze) tot een goed einde brengen.


Wat we ze nog mogen toewensen in de toekomst is niet moeilijk, veel fiets en loopgenot!!Juni - Juli 2023

"Special olympics World games zijn mijn volgende doel"

Kirsten Devos

KIRSTEN DEVOS!!

Hier kan je Kirsten zien, Kirsten is een jonge dame van 19 jaar die in Ingelmunster woont. Ze is de zus van Lauren, Siemen en Jero. Loopt op woensdag bij groep 3 (trainer Franky) en op vrijdag bij groep 2 (trainers Davy en Peter). 


Kirsten vindt het leuk om bij avi te komen sporten omdat iedereen welkom is en er wordt rekening gehouden met iemand zijn kunnen en persoonlijkheid. Mezelf kan ik niet echt omschrijven, maar ik weet dat iedereen zegt dat ik een doorzetter ben. Mijn trainers zeggen volgens mij dat ik goed mijn best doe, en dat ik zo moet verder doen.


Hoe ik gestart ben met atletiek? Door mijn zus Lauren, ik moest altijd meegaan naar de wedstrijden van haar en toen dacht ik waarom begin ik zelf niet.. zodus ben ik ook maar begonnen met lopen. Eerst deed ik enkel mee met de volkscrossen, Mia van somival sprak me aan om deel te nemen met de wedstrijden voor anders validen. En sindsdien is Kirsten niet meer weg te denken in de avi. 


De favoriete discipline is zowel verspringen als 100m sprint, daarom kom ik ook het liefst in de zomermaanden trainen omdat ik hier dan het meeste kan op werken. De leukste trainingen vindt ik de woensdagen waarop we werken aan de sprintnummers, hier voel ik me het comfortabelste bij. Hoogspringen is u eens iets dat ik niet graag doe, ik probeer het wel maar het is niet zo mijn ding.


Op mijn gouden medaille van de special olypmics (nationale spelen) ben ik het meeste trots van alle prestaties die ik al bereikt heb. Maar mijn doel in de toekomst is om deel te nemen aan de special olympics World games, maar deelnemen aan de nationale spelen is voor mij ook nog altijd een doel.

April - Mei 2023

IBE DERHORE!!

Mijn papa is mijn grote voorbeeld!

Ibe Derore

Dit is Ibe en word 12 jaar in juni, woont in Ingelmunster en is de zoon van Mathias Derhore en Saar Vansteenkiste. Hij heeft ook een oudere broer en die heet Jorben. Ibe is niet enkel lid bij AVI, maar hij voetbalt ook en zwemt bij de Krekelzwemmers in Izegem. Zijn droomberoep is politie-inspecteur worden.


Ibe is begonnen met atletiek net voor de corona (2020), eerst wou hij dit doen omdat zijn neef Leon dit deed en Ibe vond dit tof om samen te kunen doen. Maar nu is hij met geen stokken meer weg te slaan bij de atletiek. Ook vindt Ibe het leuk om in avi te lopen omdat het een familiale club is want iedereen kent iedereen, ook is er onderling geen strijd en iedereen supportert voor elkaar. Waarom besliste Ibe voor deel te nemen aan zijn eerste wedstrijd? Hij wouw eigenlijk wel eens weten hoe ver hij stond tegenover leeftijdsgenootjes. Zijn ambitie is toch om in de nabije toekomst eens een wedstrijd te winnen in het veldloopcriterium want dit is zijn lievelingsdiscipline, en er mag nog veel modder bij liggen ook. 


Dé 2 voorbeeldsporters van Ibe zijn papa, Mathias heeft al 2 volledige IronMans afgerond, een echt trainingsbeest. En ook Leon zijn neef is iemand waar hij sterk naar op kijkt. Want hij is zeer goed bezig en kan super snel lopen.


Als hij zijn zwakke schakel moet omschrijven komt hij bij zijn zelfvertrouwen uit, geloven in zijn eigen kunnen is nog een werkpuntje. Maar eigenlijk is dit voor niets nodig want Ibe is een echte doorzetter en dat weet hij zelf ook. Opgeven bestaat niet, zelf al loopt hij bij de laatste van een wedstrijd zal hij niet stoppen. Fun is 'the keyword'!


Tijdens de training doe ik het liefst het mountainbike-parcours, dit is echt supertof. Wat mijn trainer over mij zegt is denk ik, dat ik steeds beter en beter word naarmate ik meer kom trainen. Daarom ben ik ook trots dat ik tijdens de kriekeloop in 2022 een derde plaats heb bemachtigd.