Wij stellen jullie voor...

April - Mei 2023

IBE DERHORE!!

Mijn papa is mijn grote voorbeeld!

Ibe Derore

Dit is Ibe en word 12 jaar in juni, woont in Ingelmunster en is de zoon van Mathias Derhore en Saar Vansteenkiste. Hij heeft ook een oudere broer en die heet Jorben. Ibe is niet enkel lid bij AVI, maar hij voetbalt ook en zwemt bij de Krekelzwemmers in Izegem. Zijn droomberoep is politie-inspecteur worden.


Ibe is begonnen met atletiek net voor de corona (2020), eerst wou hij dit doen omdat zijn neef Leon dit deed en Ibe vond dit tof om samen te kunen doen. Maar nu is hij met geen stokken meer weg te slaan bij de atletiek. Ook vindt Ibe het leuk om in avi te lopen omdat het een familiale club is want iedereen kent iedereen, ook is er onderling geen strijd en iedereen supportert voor elkaar. Waarom besliste Ibe voor deel te nemen aan zijn eerste wedstrijd? Hij wouw eigenlijk wel eens weten hoe ver hij stond tegenover leeftijdsgenootjes. Zijn ambitie is toch om in de nabije toekomst eens een wedstrijd te winnen in het veldloopcriterium want dit is zijn lievelingsdiscipline, en er mag nog veel modder bij liggen ook. 


Dé 2 voorbeeldsporters van Ibe zijn papa, Mathias heeft al 2 volledige IronMans afgerond, een echt trainingsbeest. En ook Leon zijn neef is iemand waar hij sterk naar op kijkt. Want hij is zeer goed bezig en kan super snel lopen.


Als hij zijn zwakke schakel moet omschrijven komt hij bij zijn zelfvertrouwen uit, geloven in zijn eigen kunnen is nog een werkpuntje. Maar eigenlijk is dit voor niets nodig want Ibe is een echte doorzetter en dat weet hij zelf ook. Opgeven bestaat niet, zelf al loopt hij bij de laatste van een wedstrijd zal hij niet stoppen. Fun is 'the keyword'!


Tijdens de training doe ik het liefst het mountainbike-parcours, dit is echt supertof. Wat mijn trainer over mij zegt is denk ik, dat ik steeds beter en beter word naarmate ik meer kom trainen. Daarom ben ik ook trots dat ik tijdens de kriekeloop in 2022 een derde plaats heb bemachtigd.